Poslední objednávky v roce 2024 budou přijímány do středy 18.12.2024 s expedicí ve čtvrtek 19.12.2024. První objednávky v novém roce 2025 budou zpracovány nejdříve 7.1.2025.
Sladidlo DiaChrom mění svůj název. Od roku 2025 se bude jmenovat DiChrom. Mění se pouze obal a název. Kvalita a složení zůstává!

DiChrom se sukralózou sypký - 200 g

DiaChrom se sukralózou sypký - 200 g

sladidlo nové generace s chrómem

Přejít na produktový web
99 Kč
Ks
Nakupujete přímo od výrobce

Všechny ceny jsou uvedeny vč. DPH

Charakteristika:

DiChrom se sukralózou sypký je moderní nízkokalorické stolní sladidlo na bázi sukralózy obohacené o speciální biochemicky vysoce aktivní komplex označovaný jako glukózotoleranční faktor, jehož aktivní složkou je trojmocný chróm. Chróm přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin. Velkou předností tohoto sladidla je chuť velmi podobná cukru bez nepříjemných pachutí typických pro běžná stolná sladidla. DiChrom se sukralózou sypký je vhodný pro všechny osoby, které omezují příjem cukru v potravě a chtějí sladit zdravě. Je dodáván v balení 200 g.

Účinky:

DiChrom se sukralózou sypký spojuje příjemné s užitečným. Nejen že si osladíte téměř bez kalorií, ale současně dostanete do těla i glukózotoleranční faktor, jehož účinnou složkou je trojmocných chróm, který aktivuje mechanismy vedoucí k zachování normální hladiny glukózy v krvi (min 6 µg Cr/den tj. 6,6 g sladidla).

Složení:

Maltodextrin, sladidlo: sukralóza (0,66 %), laktóza, mléčnan chromitý.

Aktivní látky:

Chróm: 91 µg/100 g (227,5 % referenční hodnoty příjmu).

Účel použití:

- pečení a vaření

- ke slazení kávy, čaje a dalších nápojů

- k přípravě krémů, pudinků

- ke slazení ovoce, salátů, k zavařování

Dávkování:

DiChrom se sukralózou sypký sladí 3x více než cukr a dávkování se přizpůsobuje podle příslušných receptů. Výborně se rozpouští a nemá žádnou nepříjemnou pachuť. Použití DiChromu se sukralózou není nijak omezeno, je možné jej používat v kombinaci s práškem do pečiva nebo jedlou sodou. Působení vyšších teplot nesnižuje účinek sladivosti. Vyzkoušené recepty naleznete zde.

Referenční hodnota příjmu chrómu je 40 µg tj. 44 g sladidla. Přijatelný denní příjem (ADI) sukralózy je 15 mg/kg tělesné váhy tj. 182 g sladidla pro osobu o hmotnosti 80 kg.

Související informace:

Výživové údaje 100 g sladidla 1 lžička (2,5 g)
Energetická hodnota 1688 kJ/397 kcal 42,2 kJ/9,93 kcal
Tuky 0 g 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g 0 g
Sacharidy 99,3 g 2,48 g
- z toho cukry (laktóza) 1 g 0,025 g
Bílkoviny 0 g 0 g
Sůl 0 g 0 g

DiChrom se sukralózou sypký lze získat nákupem přímo od výrobce nebo jej lze zakoupit ve vybraných lékárnách a prodejnách zdravé výživy.

Další informace naleznete na www.diachrom.cz

Nežádoucí účinky a kontraindikace:

Nevhodné pro osoby s nesnášenlivostí laktózy. Obsahuje alergenní složku pocházející z mléka. Dětem podávat pouze po dohodě s lékařem.

Prohlášení výrobce:

DiChrom se sukralózou sypký je vyráběn v souladu se systémem HACCP (HACCP - systém kritických bodů ve výrobě). Dáváme Vám jistotu, že DiChrom se sukralózou sypký byl vyroben za podmínek splňující kritéria spolehlivosti, hodnověrnosti a kvality. Pro výrobu byly použity suroviny s výbornou vstřebatelností. Použité aktivní látky mají odborně zdokumentované účinky.

Každá vyrobená šarže podléhá přísné laboratorní kontrole a je z ní archivován kontrolní vzorek po dobu minimální trvanlivosti dané šarže. Stejně tak je archivována kompletní výrobní dokumentace se všemi údaji umožňující kdykoliv provést dodatečné zhodnocení a posouzení. Výroba je pod průběžným hygienickým dozorem.

Výrobce:

AGROBAC s.r.o.
Dubec 38
348 06 Přimda